Jordi Sebastià

Conec personalment, des de fa anys, l’actual batle de Burjassot. A diferència de molts dels personatges a què estem habituats en la política actual, és una persona amb una sòlida formació acadèmica. Professor d’universitat, investigador qualificat, escriptor d’obres tan recomanables com ara “El parany cosmopolita“, en què desmunta amb erudició i habilitat l’engranatge argumental que habitualment s’utilitza per a camuflar un nacionalisme ranci de caràcter espanyolista, amb  paraules més o menys ben sonants i modernes.
També a diferència d’uns altres polítics, molt notòriament, personatges del PP que ocupen càrrecs i usufructuen prebendes, Jordi Sebastià no està imputat en cap cas de corrupció, ni és sospitós de cap mena de malversació o mangarrufa com les que trobem cada dia a la premsa (que no a la televisió si mirem Canal 9; em referia a la premsa més o menys independent i democràtica).  
Què té el PP per a contraposar a una figura com la de Jordi Sebastià? Diputats imputats per delictes tan presentables com robar diners a una ONG dedicada a atendre xiquets malalts? Càrrecs acusats de malversar cabals públics mitjançant empreses d'”amiguitos del alma“? Bròfecs d’escassa estatura mental capaços d’insultar públicament les dones, els mestres o qui faça falta, a canvi d’una quota de notorietat? Tresorers que podrien donar lliçons de criminalitat al mateix Al Capone? Borratxos i borratxes (ací és imprescindible el doblet) sempre disposats a impartir lliçons de pública virtut des dels seus caus de vicis privats, protegits per la força pública?
És des d’aquesta manifesta inferioritat moral, intel·lectual i ciutadana, que el PP, el partit que governa la Generalitat valenciana, opta per convocar una manifestació en harmònica companyonia i connivència amb el bo i millor de l’analfabetisme militant i l’apologia de la violència. Amb els que, no contents amb assassinar-lo, reivindiquen l’assassinat de Guillem Agulló i encara es permeten de fer-ne burla.
En un estat democràtic, aquesta convocatòria seria una cosa tan extravagant i incomprensible que cap partit en funcions de govern no s’atreviria a secundar-la. En l’estat que tenim, no hi veuen cap inconvenient. Els hereus del franquisme no troben cap inconvenient en assetjar un càrrec democràtic amb arguments tan sòlids com que “organitza orgies catalanistes”.
La qüestió no és que el PP siga un partit de dretes. Ni que siga un partit espanyolista. Ni tan sols que siga un partit atapeït de corruptes, lladres i vividors sense escrúpols. La qüestió, ara mateix, és que el partit que ens governa, ja sense ni tan sols la legitimitat derivada dels vots (ningú no va votar Fabra) no és un partit democràtic. Perquè cap demòcrata del món no es manifestaria mai amb els energúmens que convoquen -amb el PP- la manifestació a Burjassot contra Jordi Sebastià. 

Deixa un comentari