Resum minimalista del 9N

La notícia més important de la jornada de votació d’ahir a Catalunya és que Espanya ha perdut l’autoritat sobre el territori català. 
En oberta contradicció amb una norma bàsica de la interacció eficaç, que diu que no faces mai amenaces que no pugues executar, el govern espanyol va dir als quatre vents que la consulta no es faria (recordem que qualificaven d’il·legal el fet que la gent vote). 
I s’ha fet.
I ha quedat clar que el govern espanyol és impotent per a evitar que més de dos milions de persones vagen a les urnes a dipositar els seus vots. 
Això és perdre l’autoritat. Això és demostrar que no tenen capacitat per a governar un territori. 
I és un punt d’inflexió que passarà als llibres d’història.
El contrast entre la imatge del President Mas responent als mitjans de comunicació internacional en quatre idiomes, i l’individu Rajoy, enviant un esbirro amb càrrec ministerial a comparéixer davant de les càmeres d’una sola televisió domesticada i reduïda a fulletó propagandístic d’una banda en avançat estat de descomposició, és senzillament brutal. 
Un símbol excel·lent de la insuportable mediocritat d’una classe política, l’espanyola, que ni sap de política ni té cap mena de classe. 

Deixa un comentari