Vandalisme amb bula

L’escola La Masia (Museros, l’Horta Nord) ha aparegut -una vegada més- plena de pintades amenaçadores. Diuen coses tan edificants com ara “Catalanistes esteu morts”, i tenen la signatura GAV, acompanyada de l’adreça web: valenciafreedom.com
En aquesta web, tant si selecciones l’opció representada per una bandereta espanyola, com si tries l’opció de la senyera coronada, apareix un text escrit íntegrament en castellà que diu “Juan García Sentandreu, Presidente del partido político valencianista Coalicio (sic) Valenciana  ha emitido esta mañana un comunicado en el que se muestra frontalmente en desacuerdo con el Gobierno del Partido Popular de Francisco Camps por aprobar las emisiones de la televisión catalana TV3 en la Comunidad Valenciana”
Durant els últims anys, una gran quantitat d’actes vandàlics del mateix estil, que sovint incloïen el trencament de vidres a pedrades, s’han produït contra la mateixa escola. En totes, les ocasions la direcció de l’escola ha actuat, d’acord amb el seu deure cívic, i ho ha posat en coneixement de la policia. La pregunta que sorgeix ara mateix és si la policia, i les autoritats que en són responsables, actua també d’acord amb els seus deures, i pren les mesures necessàries per a evitar la repetició dels fets. 
Recordem que els esforçats perpetradors d’aquests actes vandàlics actuen moguts per la intenció d’atemorir escolars que tenen entre tres i catorze anys. S’ha de ser molt valent per atrevir-se a tant! És cert que en algunes ocasions pot ser difícil localitzar els autors d’una pintada. Ara bé, no ho deu ser tant, quan hi ha una signatura, i fins i tot una adreça web que facilita tota classe d’informació respecte als autors.
D’altra banda, els individus que formen part del GAV, un grup que ja es va destacar pels atacs de caràcter feixista contra organitzacions valencianistes, en dècades passades, són ben fàcilment identificables. Mai no els trobareu fent una queixa (molt menys una pintada) en algun dels molts  establiments que discriminen la llengua dels valencians, i ho fan tot absolutament en castellà. Per contra, solen atacar establiments, institucions i persones que treballen per la dignificació del valencià, o que -senzillament- l’utilitzen com a llengua habitual. Solen lluir camisetes amb missatges racistes, feixistes o antidemocràtics, i parlen sempre en castellà.  Segurament, no cal emular Sherlock Holmes per a trobar personatges tan singulars i tan ben identificats. 
Contemplant les parets violentades de l’escola, em venia al cap que m’agradaria molt saber què passaria si, en una de les escoles -privades o concertades- que treballen intensament per la castellanització dels escolars valencians, i donen al valencià el mateix tractament que a qualsevol llengua estrangera, apareguera un dia una pintada de l’estil de “Castellanistes, esteu morts”, signada per algun grup d’activistes d’esquerres. Es limitaria la policia a fotografiar l’escenari? No detindrien ningú, ni clausurarien cap pàgina web?
En definitiva, la pregunta és: com és possible que en una societat que sovint presumeix de ser democràtica, la violència quede sistemàticament sense resposta, a condició que es tracte -això sí- de violència espanyolista d’extrema dreta?

0 pensaments quant a “Vandalisme amb bula”

 1. És molt trist, però és així. Els violents de dretes tenen el vistiplau dels polítics que controlen a les forces de seguretat de l'estat (Policia i Guàrdia Civil) per actuar amb total impunitat.

  La pregunta és molt clara: què passaria si els ciutadans pacífics que pateixen agressions per parlar o estudiar en valencià (Una de les dos llengües oficials al País Valencià) se revelaren contra la violència del feixistes i es defensaren dels intolerants utilitzant les mateixes armes?

  Què faria la policia? Continuaria sense actuar?
  M'agradaria veure-lo. Una llàstima que no ho podrem comprovar mai perque els demòcrates no utilitzen la violència contra els que no pensen igual, però seria interessant vorer com actuarien els policies, deixarien que es mataren o actuarien defensant als feixistes?

  Ricardo Peralta deuria de rebre dos colps al cap per cada colp que vàren rebre els manifestants al Cabanyal, i Zapatero un altre, a vorer si així se li passaven les ganes de maltractar als veïns que es manifestaven pacíficament.

 2. si no cal fer res, nipintades ni utilitzar la violència com fan ells. simplement per anar a un concert de grups en valencia o a una manifestació,ja t'ha assenyalen, si hi ha un incident la culpa del "catalanistes" i carregar contra ells, o que no te seguisca un grup de feixistes, etc

 3. En altres països del nostre entorn a això li diuen "terrorisme de baixa intensitat (sic)".
  Ara. Hi ha que recordar que no cal tirar pedres o fer pintades contra col·legis castellans. Hi ha prou a posar un retrat de Font de Mora a l'inrevés per a que les autoritats actuen amb contundència meridiana. I si no que li ho pregunten al director de l’IES Las Norias de Monfort.

Deixa un comentari